Благотворителна кампания - 23 Февруари 2013 - СНЦ ДОВЕРИ МИ СЕ - ЦСРИ - САМОКОВ

Сайт меню

Споделете ни

Фейсбук страничка

Приятели
на сайта
 • ОБЩИНА САМОКОВ
 • TUPPERWARE DESSS
 • RADIO MILLENIUM-ETERNAL DANCE HITS
 • НАЙ-НОВИ ОНЛАЙН ФИЛМИ
 • НАТУРАЛНА КОЗМЕЦЕВТИКА
 • НАПРАВИ СИ САЙТ

 • Главна

  Регистрация

  Вход
  Добре дошли Гост Моят профил | Регистрация | Вход | RSS

  "СНЦ ДОВЕРИ МИ СЕ" - ЦСРИ САМОКОВ
  "И РАЗЛИЧНИ - СМЕ ЕДНАКВО НУЖНИ!"
  Толерантност към хората с увреждания

  Събота, 22.07.2017, 17:36
  Главна » 2013 » Февруари » 23 » Благотворителна кампания
  16:58
  Благотворителна кампания
  Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и лица с увреждания от Община Самоков организира благотворителна кампания „Да запазим достойнството и уникалността на различието”. Всеки, който желае ще има възможност да си закупи мартенички, които са изработени от децата и екипа на ЦСРИ в периода 25.02. до 01.03. в сградата на Центъра на улица «Отец Паисий» № 18 / над Гимназия «Константин Фотинов»/. 

  Посланието е да открием красотата на различието, да го възприемем като изненада, да придадем значение и достойнство на неговата уникалност. Около нас съществуват „паралелни” светове, които ние не забелязваме в забързаното си ежедневие, но когато ги открием, те ни изненадват и обогатяват. Набраните средства от кампанията ще бъдат насочени за повишаване качеството на социалните, рехабилитационни и интеграционни дейности насочени към децата с умствени и физически увреждания от ЦСРИ – Самоков.

  Традицията на закичването с мартенската връв е една от най-старите в българския етносен обичай и е пряко свързана със зачатието, с плодовитостта и с надеждата за богата реколта през настъпващата година. Eдно от значенията на мартеницата е да бъде амулет, предпазващ от лоши очи и зли сили, и в същото време подтикващ към плодородие, здраве и късмет. Още от древни времена хората са се изразявали чрез символи, които са поставяли върху съдовете, дрехите си, сечивата си, било за да се предпазят от злите сили, било за да предизвикат късмет, любов или закрила от боговете. Най- разпространения символ безспорно е кръстът. В българските шевици двойният кръст, показващ осемте най- важни слънчеви позиции- слънцестоенията,равноденствията и четирите междинни позиции се нарича "елбетица".
  Ние, екипът на ЦСРИ към Община Самоков черпим вдъхновение от традицията, защото в нея има скрита забравена сила, която искаме да съживим. Избрахме почти забравеният двоен равностранен кръст-българският соларен символ - ЕЛБЕТИЦА за изработка на мартениците ни. Всеки елемент от тях, е изработен ръчно с много любов и е израз на нашето отношение към света като прекрасно място, пълно с радост и
  вдъхновение. 

  На нас, в ЦСРИ, Баба Марта ни е любимият празник, защото няма нищо по-хубаво от това да си пожелаваме здраве. Открихме удоволствието да изработваме мартеници за всички, наши приятели, които са ни подкрепили през годината.
  Тези мартенички са специални, защото почти винаги се правят за точно определен човек, завързваме възлите с мисли за него, вплитам му мъниста и изобщо чувстваме се като магьоснци. И един път в годината имаме силата да творим магии за здраве и благоденствие. Част от изработените мартенички може да разгледате тук - http://ngo-doverimise.ovo.bg/shop/martenici.
  Преглеждания: 696 | Добавено от: DESSS | Рейтинг: 0.0/0
  Общо коментари: 0
  avatar
  Колко е часът?  Пишете ни
  Име *:
  Мейл *:
  Web-site:
  Тема *:
  Текст *:
  Сайт оценка:
  Въведете кода *:
  Нашата Анкета
  Кога проявявате благотворителност?
  Общо отговори: 26  Календар
  «  Февруари 2013  »
  ПнВтСрЧтПтСбНд
      123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728  Архив на записите

  COO DESSS © Copyright 2017 Хостнат от